Gå til indhold
Vores summer SALE er live!
Vores summer SALE er live!

Pleje af børnesko

Læder er et naturmateriale og derfor er det vigtigt, at læderet behandles både før og efter brug.
Hos bisgaard bruger vi mange forskellige lædertyper i vores kollektioner, fordi de med hver deres udtryk, gør hver eneste sko og detalje helt unik.

Vi arbejder primært med 3-4 forskellige slags glatlæder, hvor forskellen kommer til udtryk i både struktur og tykkelse. Grunden til dette er, at læderet i startersko ikke behøver at have samme fasthed som i en langskaftet pigestøvle.
Derudover bruger vi altid nogle fantasy materialer, som eksempelvis snake, croco eller glitter. Nubuck og ruskind er også altid en del af vores kollektion.

Vores sko er alle forbehandlede, og derfor skal du kun imprægnere dine nye sko, inden de tages i brug. Husk at imprægnere jævnligt, og brug altid en spray uden silikone. Imprægnering er ikke et plejemiddel, men giver skoen en beskyttende overflade. Derfor skal dine sko plejes løbende


lædersko

Sørg for at rense skoene efter brug, så der ikke sidder skidt og snavs på dem. Brug hertil en hårdt opvredet klud. Kluden må ikke være for våd.
For at pleje dine lædersko kan du bruge en skocreme eller læderfedt. Skocreme findes både neutral eller med farve, og du kan dermed genopfriske farven på dine sko, hvis dette er nødvendigt. Eller du kan bruge læderfedt, som gør læderet blødt og smidigt igen.
Begge plejemidler påføres med et stykke bomuldsstof (eks. strømpe), og pudses godt ind i læderet.


nubuck/ruskind

Rengør skoene med en hårdt opvredet klud, de skal kun lige fugtes. Når skoene er tørre kan du evt. bruge en nubuck-opfrisker til dine nubuck sko. Til ruskindsskoene anbefaler vi at bruge en ruskindsbørste, der kan børste hårene op.


lak

Sko i lak skal behandles forsigtig. Det er et skind, der er lakeret, og derfor skal det plejes for at lakeringen skal holde længere. Skoene skal rengøres med en fugtig klud. Du kan også pleje dem med creme lavet specielt til lak materialer. Denne creme gør overfladen mere smidig og derved mindre tilbøjelig til at sprække. Hvis uheldet skulle opstå, og der kommer en ridse i dine sko, så er eneste løsning at bruge en dækcreme i bedst passende farve, men vær forsigtigt, da du vil kunne se overgangen. Der findes adskillige producenter af plejeprodukter til sko – spørg hos din lokale forhandler eller søg på nettet efter den løsning der passer bedst til dig og dit barns sko.


TEX-støvler

Sko eller støvler med TEX-membran skal behandles på samme måde som dine lædersko. Husk: Anvend altid imprægnering UDEN silicone, der findes special produkter til sko og støvler med TEX-membran. Sørg altid for at rense dem efter brug. Hvis støvlerne er våde, må de ikke stilles direkte på et varmeapparat, som eks. en radiator eller i et varmeskab. Hvis støvlerne tørres for hårdt (hurtigt), kan det ødelægge membranen og udtørre læderet. TEX-membranen tillader fugt at trænge ud fra skoen, men forhindrer samtidig fugt at trænge ind i skoen – det er hvad der kaldes en "semi-permeabel membran". En sko med både TEX-membran og en rigtigt imprægneret læder overflade kan være det bedste valg for dit barn i vinterhalvåret – samtidig kan en korrekt imprægneret læderstøvle (med for-imprægneret og behandlet læder) uden membran dog også være en god løsning.


gummistøvler af naturgummi

Naturgummi er et slidstærkt materiale, der indeholder æteriske olier, som fordamper med tiden. Pleje af naturgummi er derfor vigtig, da man hermed undgår udtørring og mindsker risikoen for misfarvning, krakelering eller revner. Det gør gummiet smidigt og fleksibelt og forlænger levetiden af gummistøvlerne.

Vask støvlerne i vand og tør dem inden imprægnering med en specialolie. Påfør med svamp eller klud. Gummistøvlerne skal løbende skylles rene for sand og jord med vand og skal altid tørres naturligt på afstand af varmekilder.