Gå til indhold
Julegaver kan nemt returneres frem til den 15. januar 2022
Julegaver kan nemt returneres frem til den 15. januar 2022

Om skoene

sko produceret i Portugal

At lave sko er et håndværk. At lave sko kræver mange hænder – menneskehænder. At lave sko af ægte læder, både udvendigt og indvendigt, er et stolt håndværk. Mennesker, sko, håndværk, naturmaterialer – det er nogle af nøgleordene for vores produktion af sko i Portugal.

Portugal er et land med stolte traditioner og en lang historie indenfor skoproduktion. Igennem mange år har portugiserne uddannet sig indenfor håndværket og gennem flere generationer skabt en stor og mangfoldig industri med flere hundrede fabrikker, store som små, fordelt over det meste af landet. 

Vi har gennem årene nøje udvalgt fabrikker i den nordlige del af Portugal, der alle har meget stor erfaring med produktion af børnesko. Ved grundighed og forsigtighed har vi opbygget en platform af fabrikker, der hver især har specialiseret sig indenfor bestemte typer af børnesko.

Gennem udvikling og samarbejde har vi i fællesskab skabt grundlaget for en stabil og kvalitetsbevidst produktion med fokus på anvendelse af naturens egne materialer. Det handler om sko – det handler om mennesker.


pleje af bisgaard sko

Nye sko bør grundimprægneres, før man begynder at gå med dem. Man påfører hver sko 1-3 ensartede lag af et egnet imprægneringsmiddel. Skoene må under ingen omstændigheder være våde, og hvert lag skal have tilstrækkelig tid til at trænge ind i læderet. Sko må aldrig poleres, mens de stadig er fugtige - heller ikke, hvis det skyldes, at de har fået rigeligt med imprægneringsmiddel.

Belastningen, som en sko udsættes for ved brug, under gang - men også ved vejrpåvirkninger - reducerer imprægneringens holdbarhed. Afhængigt af, hvor hyppigt skoene bruges, og hvad de udsættes for, skal de derfor jævnligt imprægneres igen. Læder mister hele tiden fedtstoffer og skal plejes med voks og olie for ikke at blive hårdt og dermed miste sin styrke. Vi anbefaler plejeprodukter, som indeholder voks og olie foruden passende farvestoffer til genopfriskning af skindets farve. Imprægneringen bør også gentages, hver gang læderet har været fugtigt eller vådt i forbindelse med rengøring af skoene.

Vær særlig opmærksom, hvis du skal imprægnere en sko med en metallic overflade, dvs. sølv og guld eller lignende, skal imprægneringsmidlet være beregnet til denne type overflade.

Laksko kræver særlige plejemidler, som bevarer glans og farveintensitet. Ellers kan en laksko blot tørres af med en hårdopvredet klud – naturligvis kun med vand på. Derudover kan man købe forskellige lakplejeprodukter.