Åbne eller lukkede sandaler?

Et spørgsmål der ofte stilles, når forældre skal købe sandaler til deres børn.

Mange vil kategorisk sige, at de mindste børn skal have sandaler med lukket hæl og front, for at beskytte og støtte barnets fod mest muligt. Fakta er dog, at fronten ikke giver bedre støtte, men kun har en beskyttende effekt. Den støtte som hælkappen giver, kan kompenseres med stropper, der kan spændes om anklen.
Der er ikke noget rigtigt eller forkert, det er oftest et spørgsmål om egne holdninger.

Lukkede sandaler

Der findes 4 typer af lukkede sandaler:

- Sandaler med lukket hæl og lukket front.

- Sandaler med åben hæl og åben front

- Sandaler med lukket hæl og åben front.

- Sandaler med åben hæl og lukket front.

For de mindste er det vigtigt, at sandalen lukker godt til omkring anklen, således den sidder tæt om foden. Dette vil give den nødvendige støtte og stabilitet til barnet, der fortsat er lidt usikker på benene og samtidig sikre, at foden ikke rutsjer rundt i sandalen. Flere justeringsmuligheder i form af remme, der kan reguleres og tilpasse sandalen efter barnets fod er at foretrække. Sidder sandalen tæt om ankel og vrist, kan både en åben og lukket hæl give den nødvendige støtte.

En sandal med lukket front giver tæerne en smule mere beskyttelse end med åben front og er derfor gode til de mindste børn. Det vigtigste er dog, at sandalerne ikke er for små, så tæerne stritter ud af sandalen. Til de mindste børn er det vigtigt ikke at købe sandalen for stor, da det vil hæmme barnets gang. Derfor bør voksetillægget højst være 1 cm. For større børn anbefales et voksetillæg på 1-1,5 cm, når du køber lukkede sandaler.

Åbne sandaler

Sandaler med åben hæl og front er ideelle til større børn, da de giver foden bedre mulighed for bevægelse og mere luft til tæerne på de varme dage. På en sandal med åben front og hæl er det vigtigt at være opmærksom på, at barnet får god støtte fra remme og stropper. Foden skal, som en lukket sandal, sidde godt og fast i sandalen.
Vi anbefaler et voksetillæg på omkring 1 cm, når du køber åbne sandaler til dit barn, da disse kan sidde en smule løsere end de lukkede sandaler.

 

Se alle bisgaard sandaler her