Åbne eller lukkede sandaler?

Et spørgsmål der ofte stilles, når forældre skal købe sandaler til deres børn.

Mange vil kategorisk sige, at de mindste børn skal have sandaler med lukket hæl og front, for at beskytte og støtte barnets fod mest muligt. Fakta er dog, at fronten ikke giver bedre støtte, men kun har en beskyttende effekt.

Den støtte som hælkappen giver, kan kompenseres med stropper, der kan spændes om anklen.
Der er ikke noget rigtigt eller forkert, det er oftest et spørgsmål om egne holdninger.

Lukkede sandaler

For de mindste er det vigtigt, at sandalen lukker godt til omkring anklen, således den sidder tæt om foden. Dette vil give den nødvendige støtte og stabilitet til barnet, der fortsat er lidt usikker på benene og samtidig sikre, at foden ikke rutsjer rundt i sandalen.

Flere justeringsmuligheder i form af remme, der kan reguleres og tilpasse sandalen efter barnets fod er at foretrække. Sidder sandalen tæt om ankel og vrist, kan både en åben og lukket hæl give den nødvendige støtte.

En sandal med lukket front giver tæerne en smule mere beskyttelse end med åben front og er derfor gode til de mindste børn. Det vigtigste er dog, at sandalerne ikke er for små, så tæerne stritter ud af sandalen.

Til de mindste børn er det vigtigt ikke at købe sandalen for stor, da det vil hæmme barnets gang. Derfor bør voksetillægget højst være 1 cm. For større børn anbefales et voksetillæg på 1-1,5 cm, når du køber lukkede sandaler.

Vores størrelsesberegner, som du finder på alle produktsider, har allerede taget højde for voksetillægget. Derfor er alt du behøver at gøre, blot at indtaste barnets fodlængde, så får du anbefalet den korrekte størrelse.

Åbne sandaler

Sandaler med åben hæl og front er ideelle til større børn, da de giver foden bedre mulighed for bevægelse og mere luft til tæerne på de varme dage.

På en sandal med åben front og hæl er det vigtigt at være opmærksom på, at barnet får god støtte fra remme og stropper. Foden skal, som en lukket sandal, sidde godt og fast i sandalen.

Pleje af sandaler

I langt de fleste tilfælde kan snavs og pletter fjernes fra de nye sandaler med en våd klud. For mere genstridige pletter - eller når sandalerne blot trænger til en overhaling - kan du med fordel ty til vores række af plejeprodukter. 

I udvalget finder du alt du behøver for at få barnets sko eller sandaler til at se ud som nye. Du finder vores plejeprodukter her.