Vælg vinterstøvler til dit barn, så de passer gennem hele sæsonen - Vi guider dig

Sommeren er ved at ende, og nætterne bliver officielt mere kølige, mens bladene så småt begynder at drysse. Med andre ord er tiden nu inde til, at vi skal til at bekymre os om sne … Bare rolig, bisgaard got you.

Måske er du også nysgerrig på, hvornår man skal købe vinterstøvlerne, så lad os slå det fast som det første. Sensommeren, og særligt september og oktober, er en god periode at starte jagten, da temperaturen og vejret her begynder at blive mere utilregneligt.

Når der skal vælges vinterstøvler, er det vigtigt at kende til størrelsen, behovet for vandtæthed, lukkemekanismen og de nødvendige plejeprodukter. Når det er på plads, kan du sikre vinterstøvlernes optimale komfort og holdbarhed gennem hele sæsonen – og allervigtigst, at ingen frosne tæer tør vove sin pels. 

I denne guide får du de mest efterspurgte råd og retningslinjer, så du og dit barn bliver klar til sne, frost og hvad vinteren ellers har at tilbyde os i denne sæson.

 

Find ud af, hvilken størrelse dit barns fod har

"Hvordan måler jeg nu mit barns fødder hjemmefra?" Dette er uden tvivl ét af vores oftest stillede spørgsmål.

Vores bedste svar er at bruge et måleværktøj. Da ikke alle har det liggende hjemme, tilbyder vi vores bisgaard fodmåler til børn. Med sin flade base med markeringer, der indikerer forskellige størrelser, giver den en præcis måling inden købet af vinterstøvlerne.

Sådan bruges fodmåleren:

  1. Placér barnets fod mellem måleren
  2. Mål fra hælen og til den længste tå. Det er vigtigt at måle begge fødder, da den ene måske er lidt større end den anden. 
  3. Indtast millimetermålingen i vores størrelsesguide tabel, der findes på alle produktsider. Den beregner den rigtige størrelse og tager hensyn til et givent voksetillæg. 

Hvis du allerede har målene, kan du bruge tabellen nedenfor:

 

Alternativt kan du stille dit barn op på et stykke papir og spore deres fod med en pen/blyant. Derefter kan du måle længden af deres fod i cm eller tommer ved hjælp af en lineal eller målebånd.

Bemærk: Det er helt almindeligt, at fodmålet er mindre end størrelsen på barnets fodtøj. Det betyder, at de stadig har plads til at vokse. I vores vinterstøvler har vi taget højde for et voksetillæg på 1-1,5 cm til dit barns fodmål.

 

Skal dit barn have vandtæthed i vinterstøvlerne?

Valget mellem vandtætte og ikke-vandtætte vinterstøvler afhænger meget af barnets udendørs behov. Overvej her barnets aktivitetsniveau og beskyttelsesbehov.

Om vandtætte vinterstøvler (foret med membran) 

Er dit barn tosset med våde og snefyldte forhold, som f.eks. regn, slud eller leg i dyb sne? Så er vandtætte vinterstøvler uden tvivl det bedste valg. De vil holde fødderne tørre og beskyttede mod fugt. Tænk også over, hvor ofte din familie ofte er aktiv udendørs, hvor i f.eks. tager på længere vandreture eller leger i sneen.

Vandtæthed har en stor fordel i at give en alsidig vinterstøvle, hvor barnet altid er forberedt på uventede vejrforhold. I vinterperioden er der ofte risiko for regn eller slud, og her giver de ekstra beskyttelse mod fugt, alt imens de holder fødderne varme og tørre.

Bemærk: For at opnå en ekstraordinær grad af beskyttelse og åndbarhed, henviser vi til vores kollektion dedikeret til TEX-vinterstøvler til børn, hvor støvlerne har tre lag - foer, TEX-membran og yderlæder. TEX-membranen heri er ultratynd og fungerer som en barriere mod vind, vand og sne. Samtidig tillader den fugt og sved at fordampe fra indersiden af skoene.

Læs mere om, hvordan TEX-membranen virker i vinterstøvler.


Om ikke-vandtætte vinterstøvler

Hvis dit barn ikke er oveund begejstret for leg i regn eller sne, eller foretrækker kortere udendørs perioder i vinteren, kan ikke-vandtætte vinterstøvler være tilstrækkelige. De er ofte mere åndbare og tillader bedre luftcirkulation omkring fødderne.

Det er også et godt valg til de mere “formelle” lejligheder eller skolebrug, hvor de vandtætte funktioner måske ikke er nødvendige.

 

Find en passende lukning til vinterstøvlen

Vinterstøvler findes med forskellige lukkemekanismer som snørebånd, lynlås og elastik. Her handler det mest om at vælge den lukkemekanisme, der passer til dit barns behov og evne til at håndtere støvlen. 


For hurtig og nem adgang til vinterstøvlerne 

Ønsker dit barn at “håndtere” støvlerne uden mors og fars hjælp, kan vinterstøvler med elastiklukning være et godt valg, da de er super nemme at tage af og på. Den stramme og fleksible elastik sikrer samtidigt, at støvlerne sidder godt på foden og giver bevægelsesfrihed. 

Vinterstøvler med lynlåslukning eller vinterstøvler med velcrolukning er også en praktisk og intuitiv løsning for børn, der ønsker en hurtig og bekvem lukkemekanisme.


For løbende justering og tilpasning af vinterstøvlerne 

Vinterstøvler med snørebånd er velegnet til børn, der har brug for ekstra støtte og tilpasning. Eller hvis man bare ønsker løbende justering og tilpasning af pasformen. Snørebåndene kan strammes eller løsnes efter behov, hvilket sikrer en tæt og behagelig pasform omkring foden og anklen.

 

Pleje af vinterstøvler – sådan giver du kærlighed til forskellige materialer

Når det kommer til pleje af vinterstøvler, er det vigtigt at tage højde for, hvilke materialer vinterskoene har (såsom læder, ruskind, tekstil og uldfoer kombineret med en TEX-membran). 

Her er nogle plejetips, der kan hjælpe med at holde vinterstøvlerne i god form:

 

Pleje af vinterstøvler med læder:

  • Når læderet bliver snavset eller plettet, anbefaler vi at bruge en neutral eller farve-matchende skocreme for at friske støvlernes udseende op. Vi har skabt bisgaard shoe cleaner lige til dette formål, da den giver en grundig dybderensning af læderet. Dens vandbaserede formel genopfrisker og beskytter dit barns vinterstøvler hurtigt.
  • For at opretholde smidigheden og holdbarheden af læderet, kan du efter imprægneringen anvende bisgaard leather lotion. Udover at beskytte, giver den vinterskoene en synlig farvefordybende effekt og silkeagtig glans. 

Pleje af vinterstøvler med TEX-membran:

  • Vinterstøvler med TEX-membran vedligeholdes på samme måde som læderstøvler, men her er det er vigtigt at undgå imprægneringsprodukter med silikone, da det kan påvirke TEX-membranens åndbarhed. Brug specielle imprægneringsprodukter, der er egnet til sko og støvler med TEX-membran. 
  • Alle vores plejeprodukter er silikonefri og kan bruges til dette formål.

Pleje af ruskind og tekstil:

  • Til både ruskind og tekstilmateriale, er bisgaard shoe cleaner velegnet. Rengør skoene, når de er synligt snavsede eller plettede, eller gør det fast hver 3. uge, hvis du foretrækker rutiner.
  • For månedlig beskyttelse, tilbyder vi bisgaard waterbased protector for at beskytte både ruskind og tekstil effektivt mod fugt og smuds. Frekvensen kan være hver 1-2 måneder eller efter behov – f.eks. når barnet skal en længere tur ud i naturen.

Pleje af uldfoer:

  • Uldfoer i en vintersko kræver normalt ikke hyppig rengøring eller beskyttelse. Det er allerede beskyttet af ydre materialer, der spiller en vigtig rolle i at forhindre, at fugt og snavs trænger ind og påvirker uldfoeret. Så hold igen med rengøring, medmindre der opstår synlig snavs eller pletter. Hvis det sker, så prøv at børste det med en blød børste for at fjerne overfladisk snavs i stedet for at vaske det.

 

Vi håber, at vores guide har hjulpet dig med at vælge de rigtige vinterstøvler til dit barn, og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til måling eller andet. Vi ønsker dig og dit barn en varm og behagelig vintersæson med komfortable og velplejede vinterstøvler.


bisgaard vinterstøvler til børn

I vores eksklusive kollektion af vinterstøvler, er kvalitet og komfort i højsædet. Alle vores vinterstøvler til børn er fremstillet af 100% naturlige materialer som læder, ruskind, tekstil og uld, der sikrer både holdbarhed og åndbarhed. Med vores TEX-vinterstøvler får du ekstra beskyttelse mod fugt og kulde takket være den vandtætte og åndbare membran.

Køb vinterstøvler til børn fra bisgaard her