Guide til barnets første sko

Fødder skal passes på, for de skal holde hele livet. Derfor skal dit barns sko vælges med omhu.

De første sko

Det er en god idé at begynde at give barnet bløde og fleksible hjemmesko med skridsikre såler på, når det så småt begynder at kravle og rejse sig. De skridsikre såler hjælper barnet med at stå godt fast, når de første skridt tages.

Barnet skal først begynde at have rigtige sko på, når det har lært at gå. Indtil da er det tilstrækkeligt med enten hjemmesko eller strømper. De første par sko skal være lette og sålen skal være fleksibel, så den hele tiden følger den lille fods naturlige bevægelser. Der skal være en fast hælkappe, som er med til at give en solid støtte. Det er vigtigt, at skoen passer i bredden, så vær ekstra opmærksom på, om barnet har smalle eller bredde fødder. Derfor er begyndersko lavet med snøre og velcro, så der er mulighed for at ændre på skoens volumen alt efter fodens form. Vores begyndersko er lavet i naturlige materialer, som gør dem åndbare, bløde og behagelige at have på. Gummisålen er med til at sikre, at barnet står godt fast.

I begyndersko kan indlægssålen tages ud. Det giver mulighed for at måle foden på sålen og dermed finde den rigtige skostørrelse. Sørg for at der er et lille voksetillæg på 1 cm, så barnet har mulighed for at vokse i sine første sko. Når barnet først er begyndt at bruge sko, har det brug for nye sko til hver sæson. Det gælder sko, støvler og sandaler alt efter årstid og vejr, ligesom gummistøvler heller ikke kan undværes året rundt.

 

Se alle begyndersko her

Se alle hjemmesko her