Din guide til gummistøvler

Gummistøvler er et “must have” for børn, da de giver frihed til at være udenfor i al slags vejr.

Når man står over for valget, er det selvfølgelig afgørende at vælge den rette størrelse og pasform. Men det er også vigtigt at overveje støvlens hovedformål:

Skal barnet snart ud på et længere udendørs eventyr, hvor der er behov for ekstra slidstyrke og komfort i støvlen? Er terrænet ofte mudret, eller er det mest for de sjove øjeblikke i vandpytterne?

Vores egne vandtætte gummistøvler kombinerer holdbarhed, komfort og design – men kommer i forskellige varianter hvad angår funktion, længde, farver, mm. Så lad os dykke ned i de vigtigste overvejelser, når du skal vælge gummistøvler.

Hvorfor vælge “naturgummistøvler”?

For mange kan tanken om gummistøvler bringe billeder frem af de tunge, indelukkede "gummirør" i en absolut nødvendig mørkegrøn farve. Men tiden løber, og flere af nutidens varianter fremstilles efterhånden af bæredygtigt naturgummi høstet fra gummitræets latexsaft.

Her er tre af de største fordele ved materialet:

  • Træolier i naturgummi sikrer, at støvlerne forbliver fleksible, selv i de koldeste måneder, samtidig med at de har nogle varmeregulerende egenskaber.
  • Denne smidighed betyder også, at støvlerne naturligt former sig om foden, hvilket øger komforten i pasformen og reducerer ubehag.
  • Naturgummistøvler er ikke kun ideelle for regnvejrsdage på grund af deres vandresistens; materialets åndbarhed forhindrer også fugtopbygning.

Hos bisgaard fremstilles hver gummistøvle med omtanke og er håndlavet af naturgummi. Det giver ikke blot en blød, smidig og komfortabel støvle, men garanterer også 100% vandtæthed og robusthed.

1. Sådan finder du den rigtige størrelse 

Når det gælder gummistøvler, er den korrekte pasform og størrelse ekstra vigtig for at sikre barnets optimale komfort og bevægelse. Det skyldes, at gummistøvler ikke har de samme justeringsmuligheder som vinterstøvler (f.eks. med snørebånd eller velcro).

 

Bruger I normalt tykke sokker i gummistøvlerne?

Med bisgaard gummistøvler er det ikke nødvendigt med ekstra tykke sokker. Med en kombination af naturgummi og neopren er de specielt lavet til at kunne klare kuldegrader, så barnets fødder forbliver både tørre og varme.

Vi råder dig derfor til at gå efter barnets sædvanlige skostørrelse. Skulle du dog alligevel ønske plads til tykkere sokker, så anbefaler vi cirka 1 cm til fodens længde.

Find den aktuelle længde på dit barns fod

Hos bisgaard tilbyder vi en størrelsesguide under hvert produkt, som du let kan bruge som en retningssnor. Den sammenligner barnets fodlængde, så du bagefter nemt kan finde den tilsvarende støvlestørrelse. 

Hvis du ikke kender dit barns nuværende fodlængde, tilbyder vi en specialdesignet fodmåler til børn. Med sin flade base med markeringer, der indikerer forskellige størrelser, giver den en præcis måling inden købet af gummistøvlerne. Sådan anvendes den:

  1. Placér barnets fod mellem måleren
  2. Mål fra hælen og til den længste tå. Det er vigtigt at måle begge fødder, da den ene måske er lidt større end den anden.
  3. Indtast millimetermålingen i vores størrelsesguide tabel, der findes på alle produktsider. Husk at den både beregner den rigtige størrelse og tager hensyn til et givent voksetillæg. 

Hvis du allerede har målene, kan du bruge tabellen nedenfor:

 

Husk at tjekke regelmæssigt (mindst hver 2-3 måned) for at sikre, at støvlerne stadig passer! Børns fødder kan vokse uforudsigeligt. 

2. Næste skridt for at sikre pasformen: få styr på bredden

At kende fodstørrelsen baseret på præcise målinger, som vi gennemgik ovenfor, er et væsentligt skridt i retning af at finde den rigtige pasform. 

Dog er der mere at overveje, som vi gennemgår nedenfor. Pasformen varierer nemlig også baseret på andre designaspekter af støvlen, såsom skaftets længde, hælens stabilitet og støttens grad ved anklen, som til dels afhænger af, om du har valgt den rigtige bredde.

Vælg 3 bredder hos bisgaard:

Bredden kan du også måle ved brug af vores fodmåler. Mål den bredeste del af foden, som typisk er området omkring kuglen af foden. 

Med en referencetabel kan du nu tjekke den tilsvarende pasform; hvis fodbredden f.eks. overstiger den øvre grænse for "normal" bredde, er det mest sandsynligt, at dit barn vil have gavn af en gummistøvle med en bred pasform.

Vi tilbyder 3 forskellige pasformer, som du kan udforske med det samme:

 

Gummistøvler med bred pasform

Gummistøvler med normal pasform

Gummistøvler med smal pasform

3. Test pasformen: Gennemgå dette med dit barn

En god pasform for gummistøvler betyder ganske enkelt, at støvlen er tætsiddende uden at være for stram, samtidig med at tæerne har fri bevægelse indeni. Når du modtager støvlen, er barnets feedback er afgørende, så det er vigtigt at inddrage barnet i beslutningen. 

I kan sammen undersøge:

  1. Er hælen stabil, så den ikke glider, når man går?
  1. Hindrer skaftets længde bevægelse eller gnider unødigt mod benet? 
  1. Anklen skal kunne bevæge sig frit, mens støvlen stadig yder støtte. Er det tilfældet?

Husk, at vores gummistøvler har udtagelige såler, så du kan tage en ekstra vurdering om, hvorvidt bredden svarer til dit barns fod. Hele foden skal være inden for sålens grænser, når du tjekker.

Bemærk også: Hvis du har foretaget målinger fra starten, er der oftest ikke problemer med pasformen, når støvlerne modtages. Skulle du alligevel få behov for at returnere, tilbyder bisgaard 30 dages returret fra den dag, støvlen er blevet leveret til dig.

4. Find den rigtige højde

Når du ser på gummistøvler til børn, vil du ofte støde på de to stilarter; de høje og de lave, der begge tilbyder unikke fordele. Afhængigt af stilen kan de være fra ankelhøjde op til næsten knæhøjde. 

Lad os kort gennemgå forskellene, der oftest omhandler vejrforhold:

Lave gummistøvler for mere bevægelse i lettere vejrforhold

De lavere modeller har ofte en lettere konstruktion, men hos bisgaard giver de sammen med deres skridsikre gummisåler en solid stabilitet på alle typer underlag. 

Lave støvler er generelt ideelle til aktiviteter, hvor dit barn skal kunne bevæge sig frit og ubesværet, såsom leg i haven, på legepladsen eller under milde regnskyl.

De er også super nemme at tage af og på samtidig med, at pasformen er behagelig. Hvis du er interesseret i de lave varianter hos os, skal du kigge i kollektionerne "baby rubber", "thermo baby" og "rain".

 

Høje gummistøvler for mere beskyttelse i dårligt vejr

De høje gummistøvler giver mere beskyttelse og varme, hvilket gør dem velegnede til udendørs eventyr. Når barnet i en alder af 3-5 år begynder at udforske naturen under mere krævende vejrforhold, er de høje gummistøvler uundværlige.

Vores klassiske lange modeller kombinerer æstetik med avancerede funktioner, der tilpasser sig forskellige vejrforhold. For ekstra varme, kan du tage et kig på termovarianterne som "neo thermo camel", der bruger varmeregulerende neopren og uld- og bomuldssåler.

Bemærk: Nogle af vores gummistøvler som fashion ii raspberry er udstyret med “trækflikke” for at lette processen med at tage støvlerne af og på. Typisk kan børn omkring 2-3 års alderen selv håndtere dette, men det kan variere baseret på barnets motoriske evner. Dette kan være væsentligt at tage med i overvejelserne, når du vælger gummistøvler.

5. Bevar kvaliteten med rengøring af naturgummi

Ved “normale” gummistøvler er en simpel skylning med vand tilstrækkelig, men naturgummistøvlen skal altså fra tid til anden bruge lidt kærlig pleje for at sikre støvlens holdbarhed.

Vi har faktisk skabt bisgaard rubber care netop til at give dine gummistøvler en magisk forvandling. Produktet er skabt med miljøet for øje og er designet til at opretholde gummiets naturlige smidighed og forlænge gummistøvlens levetid. 

Ellers er det en god idé at opbevare dem væk fra direkte sollys og rengøre dem efter mudrede gåture.

Få flere råd til pleje af gummistøvler her, der kommer mere i dybden omkring rensning, lufttørring, mm.

Udforsk kollektionen

Vores kollektion af gummistøvler fokuserer på kvalitet og funktionalitet. Alle vores gummistøvler til børn er lavet af 100% vandtæt og smidigt naturgummi, der sikrer både holdbarhed og komfort.

Køb gummistøvler til børn her