Guide til pleje af læder og ruskind

Med den rigtige pleje kan et par sko eller støvler holde længere tid.

Beskyttende imprægnering

Nye sko og støvler skal altid imprægneres, inden de tages i brug. Imprægnering hjælper med at afvise det værste snavs, så fodtøj ikke slides unødvendig udefra. Imprægnering virker desuden vandafvisende. Det er vigtigt at imprægnere med jævne mellemrum for at bevare en beskyttende overflade. Rens altid fodtøjet inden imprægnering. Vi anbefaler at imprægnere i 3 tynde lag fremfor 1 tykt lag.

Pleje af læder

For at give lædersko og –støvler en optimal pleje, er det vigtigt at fjerne snavs med en opvredet klud. Herefter kan de plejes med bivoks på spray, da det er nemt at dosere og vedligeholder læderets smidighed og flotte udseende. Hvis fodtøjet bliver brugt meget, er det vigtigt, at det fra tid til anden får tid til at tørre. Stil dog aldrig sko eller støvler i læder ved en radiator eller i et varmeskab, da dette udtørrer læderet og kan forårsage sprækker. Med jævne mellemrum kan en skocreme bruges. De findes enten i neutral eller med farver og kan genopfriske farven. Brug en bomuldsklud til at smøre det på.

Pleje af ruskind

Er ruskindsko eller –støvlerne blevet kedelige at se på, kan de nemt friskes op. Ligesom med læder, er det vigtigt at fjerne snavs fra ruskindssko- eller støvler med en opvredet klud. Herefter kan flydende skofarve i enten neutral eller med farve benyttes. Hertil anbefaler vi, at du bruger en ruskindsbørste, der kan børste de små hår op igen og fjerne eventuelle pletter og stødmærker. Med den rigtige pleje bevares et flot udseende og levetiden forlænges.

Plejeprodukter

Plejeprodukter