Barnefodens størrelser

Alle børn er forskellige og hvilken størrelse et barn på 2 år skal have, kommer an på forskellige faktorer. Der er forskel på alle børns fødder, drenge som piger, men en ting er sikkert; Det er vigtigt at finde den helt rigtige sko og størrelse til dit barn.

Sådan måler du dit barns fod

Længden af foden måles, mens barnet står op. Det er vigtigt at måle begge fødder, da der kan være forskel på højre og venstre fod. Barnet skal stå op ad en væg med vægten fordelt på begge fødder. Hælen placeres mod væggen og en bog stilles vinkelret mod den længste tå på gulvet. Herefter måles begge fødder i cm fra hælen til den længste tå. I vores størrelsesguide til hvert produkt, kan du se hvilken størrelse, der passer til hvilken fodlængde i cm.

Sådan finder du det rigtige voksetillæg

Det er vigtigt, at fødderne både har plads til at bevæge sig og vokse i fodtøjet. Et voksetillæg skal være mellem 1 – 1,5 cm. Om det skal være det ene eller det andet afhænger af, om det er en sko eller støvle, der er tale om. Hvis det er en vinterstøvle, skal der være 1,5 cm i voksetillæg, mens der skal være 1 cm i sandaler og ballerinaer.

Sådan finder du ud af om bredden passer

På mange sko og støvler kan sålen tages ud, så det er muligt at se, om bredden af skoen og foden passer sammen. Foden skal være indenfor sålen. Vær opmærksom på, at de indvendige mål ikke er de samme som de udvendige mål, da materialer, foer og syninger fylder.

Sådan vokser dit barns fod

Et barns fødder vokser ofte i ryk. For at være sikker på, at skoen eller støvlen passer og ikke er blevet for lille, er det en god idé at måle barnets fødder ca. hver anden måned. Fødderne vil vokse ca. 2 cm om året hos et barn i alderen 0 – 2 år. Når barnet er 2 – 5 år vil det vokse ca. 1,5 cm på et år. Hos børn der er 6 – 11 år vil fødderne vokse ca. 1 cm i løbet af et år.

 

Kilde: Helen Lyng Hansen, Sundhedsplejerske www.netsundhedsplejerske.dk/artikler/index.php?option=laes&id=335