letter from a friend no. 1

I den første udgivelse af vores serie 'Letter from a friend' er vi stolte af at præsentere founder og designer Marianne Bisgaard, hvis kreative sind og sans for detaljer er fundamentet i bisgaard.

”Jeg bliver inspireret hele tiden. Farver og materialer inspirerer mig rigtig meget, og hvordan det på forskellige måder kan sættes sammen. Jeg elsker at se på kunst, arkitektur og tekstiler”

Når man træder ind på bisgaard’s hovedkvarter og showroom på havnen i Aarhus, åbner der sig en rolig atmosfære præget af rene linjer og sans for detaljer. Hvert element er omhyggeligt udvalgt og arrangeret, og afspejler et sted, hvor passionen for sko og håndværket bag, kan mærkes i luften.

Vi vil gerne høre lidt om din baggrund – hvornår og hvordan opstod din passion for børnesko?

Min passion for børnesko har været en del af mig siden barndommen. Jeg husker tydeligt, da jeg som 4-årig fik mine første par italienske sandaler under en familieferie i Italien. Det var på en tid, hvor Italien virkede som en helt anden verden sammenlignet med Danmark i 70'erne. Mine forældre prioriterede altid kvalitet og design, hvilket betød, at vi altid vendte hjem med elegante italienske lædersko. Disse tidlige oplevelser plantede frøet til min fascination af de forskellige former, farver og materialer, som bruges til at skabe børnesko. Denne fascination udviklede sig gradvist til en ægte passion, da jeg voksede op. Jeg elsker at se, hvordan et par sko kan udtrykke personlighed og stil, selv hos de yngste.

 

Hvorfor besluttede du dig for at skabe dit eget brand?

At starte mit eget brand var en lang og naturlig udviklingsproces, der begyndte med min uddannelse på en kreativ højskole, og derefter videre på et seminarium i København, hvor jeg studerede diverse kreative fag. Efter nogle år gik jeg selvstændig med egne børneskobutikker, og erfaringerne herfra inspirerede mig til at skabe et brand, der reflekterer mine personlige værdier om kvalitet og unikt design. Jeg ønskede at skabe børnesko, der var både stilfulde, funktionelle og lavet af naturens bedste materialer, og derfor kom bisgaard til.

 

Hvad bliver du inspireret af?

Inspirationen til mine designs finder jeg overalt. Jeg er særligt inspireret af farver og materialer, og hvordan de kan kombineres på forskellige kreative måder. Kunst, arkitektur og tekstiler er store inspirationskilder, og jeg nyder at observere, hvordan forskellige elementer sammen skaber unikke udtryk og pasformer.

Hvad inspirerede dig til den seneste SS24 kollektion?

Når jeg designer en kollektion, har jeg altid flere ideer i spil, og jeg begynder ofte at tænke på den næste, mens jeg stadig arbejder på den nuværende. Jeg ser dette som en kontinuerlig proces, hvor jeg bygger videre på eksisterende designs og tænker over, hvad der kunne forbedres eller tilføjes. Kollektionerne udvikler sig ved at overkomme begrænsninger fra de foregående designs og ved at integrere nye elementer, som f.eks. bestemte pasformer eller farver, jeg ønsker at fremhæve. Jeg fokuserer ikke på at følge specifikke trends; i stedet er det en naturlig videreudvikling af vores brand. Selvom jeg tager højde for kommercielle aspekter, er det vigtigste for mig at opretholde en konsistent linje i vores kollektioner, hvilket sikrer, at de altid føles sammenhængende og tro mod bisgaard's æstetik.

Hvilke tre styles ønsker du at fremhæve fra den nye forår/sommer kollektion?

Hvad er den bedste læring, du kan give videre, i forhold til at være mor, hustru og forretningskvinde på samme tid?

Det er vigtigt at forsøge at integrere arbejds- og familielivet snarere end at adskille dem. Ved at involvere mine børn i arbejdsprocessen, føler de sig som en del af min verden, hvilket har gjort det muligt for mig at balancere mine roller som mor, hustru og forretningskvinde. At dele min passion med dem betyder, at de forstår min dedikation og ser værdien i det, jeg gør.

Vores børn har samlet mange minder undervejs, og selvom de har mærket vores dedikation og det hårde arbejde, har de været en integreret del af processen. De har observeret fra sidelinjen, kender vores samarbejdspartnere og føler sig hjemme mange steder.

Dine 3 tips til at vælge de rette børnesko?

  1. Behovsidentifikation:
    Start med at forstå præcis hvad dit barn har brug for i en sko - hvad skal den kunne? Det er vigtigt, da det er det man skal lede efter, og ikke falde for nogle som ikke løser det behov eller nødvendighed man står overfor, da man så ender med at skulle købe nogle nye sko kort tid efter.

  2. Æstetik og funktionalitet:
    Vælg sko, der kombinerer praktiske behov med det visuelle udtryk.

  3. Pasformens vigtighed:
    En god pasform er afgørende for komfort og holdbarhed; sørg for at skoene sidder godt og understøtter barnets fod korrekt. Vi arbejder med så mange læster, at man ikke kan undgå at finde en sko som, passer til sit barn, om det er brede eller smalle fødder.