bisgaards produktion af børnesko i Portugal del 2

En læst er en fodformet model, som en sko tilpasses efter for at sikre en optimal pasform. bisgaards sko bliver produceret efter specialudviklede læster, der giver skoene en god og komfortabel pasform. Skoene er lavet på både smalle og brede læster, og derfor har bisgaard også sko til brede og smalle fødder i sortimentet.


I tæt samarbejde med de specialuddannede modellører på fabrikkerne i Portugal, udvikler bisgaard sko, som udviser en dyb respekt for barnefoden og dens udvikling. På den måde sikrer bisgaard, at alle skostørrelser passer fodens udviklingsfaser. De specialiserede modellører filer læsten til den har den helt perfekte form.

Når den rette form er skabt, scannes den ind i et 3D program, og derefter starter en masseproduktion af den samme læste, således produktionen kan skaleres op og ned. Der udvikles en unik læste til hver eneste størrelse i sortimentet.

Der er stor fokus på spild i hele processen af en bisgaard sko. Overskydende materiale fra læsteproduktionen opsamles og genbruges til at lave nye læster. På den måde sikres det optimale udbytte af produktionen, hvilket også gavner miljøet.


Sådan ser en færdig læste ud. Læsterne hærdes med høj varme, som fjerner snavs og ujævnheder. Læsterne sendes derefter videre til fabrikkerne, hvor skoene produceres. Her bruges læsten til at give skoen den helt rigtige form.