Guide til begyndersko

De første spæde skridt

En begyndersko er nødvendig, når barnet har taget sine første spæde skridt. Det er først på dette tidspunkt, at musklerne i fødderne har udviklet sig nok til at få en rigtig sko på. Når barnet er begyndt at gå, er det vigtigt at passe på fødderne og deres udvikling. Foden skal have plads til at udvikle sin muskulatur korrekt, så den kan fungere optimalt resten af livet. Begynderskoene skal helst have en fast hælkappe og et højere skaft, så skoen sidder godt fast om den lille fod. Foden skal have en solid støtte, da barnets gang er usikker i begyndelsen. Sålen skal være blød og fleksibel, så barnet udvikler en naturlig måde at gå på.

Voksetillæg til begyndersko

Det er vigtigt med voksetillæg i en begyndersko. For at finde den rigtige størrelse kan barnets fod måles fra hælen til den længste tå. Det kan gøres ved at stille barnet med foden op ad væggen og sætte en bog ved den længste tå. Vi anbefaler 1 cm i voksetillæg, så foden har plads til at vokse og bevæge sig i skoen. I vores størrelsesoversigt kan den passende størrelse med det anbefalede voksetillæg findes. I begynderskoene kan sålen tages ud, så det er nemt at se og holde øje med, om skoen har den rigtige størrelse. En begyndersko må hverken sidde for stramt eller for løst. Sidder den stramt, kan det være med til at hæmme fodens naturlige udvikling og sidder den løst, kan det hæmme barnets gang. 

Snøresko og velcrosko

Alle begyndersko kan justeres i både bredde og volumen over vristen med enten snøre eller velcro. Det er med til at sikre den rigtige støtte og komfort uden at gå på kompromis med barnets bevægelighed af foden. Begynderskoen med snøre kan strammes godt fast om barnets fod, så skoen sidder optimalt og dermed ikke falder af foden. Velcrolukningen gør det nemt at give barnet sko af og på. bisgaard har en stor kollektion af begyndersko til drenge og piger. Med en fast hælkappe får barnets fod en solid støtte uden at påvirke fodens vækst eller naturlige bevægelser. Begynderskoene er lavet af naturlige materialer, som gør dem åndbare, fleksible og tilpasser sig fodens form.

 

Se alle begyndersko her