Guide til hjemmesko

Hjemmesko er vigtige i hverdagen

Hjemmesko til børn er næsten uundværlige og tjener flere praktiske formål i hverdagen. Først og fremmest hjælper de med at holde fødderne varme i de kolde måneder. Derudover hjælper de med, at børn ikke glider rundt, når de leger indendørs. Det er derfor altid en god idé at have hjemmesko på både i hjemmet og i daginstitutionen. Børn har hjemmesko på hele dagen og af den årsag er det vigtigt, at hjemmeskoen er behagelig at have på og fødderne kan ånde. Det er afgørende, at fødderne kan afgive fugt og damp, således barnet ikke har våde, svedige fødder hele dagen lang.

Hjemmesko i naturlige materialer

Bisgaard benytter udelukkende naturmaterialer i produktionen af hjemmesko, for at sikre det bedst mulige produkt og barnet mest mulig komfort. I sortimentet skelner vi mellem skindhjemmesko og uldhjemmesko af uldfilt.

Skindhjemmesko

Skindhjemmeskoen er produceret i ægte læder, der giver en god støtte i hæl og ankel, så hjemmeskoen sidder godt fast på foden. De naturlige materialer gør hjemmeskoen blød og fleksibel, så de hele tiden støtter fodens naturlige bevægelser. Det er med til at fremme barnets motoriske udvikling og motiverer barnet til at udforske verden. Hjemmeskoen har enten velcrolukning eller elastik, der sikrer god pasform. Læderet er desuden åndbart og giver et godt fodklima, også selvom de bæres en hel dag.

Uldhjemmesko

Uld er et temperaturregulerende og isolerende materiale, der specielt om vinteren holder fødderne varme, og leder overskydende varme væk fra foden om sommeren. Uldens naturlige egenskaber giver en fleksibel og slidstærk hjemmesko, der tilpasser sig fodens form og giver stor komfort. Uldhjemmeskoene findes med både velcrolukning og elastik, hvilket giver gode tilpasningsmuligheder.

Et solidt fodfæste

Hjemmeskoene skal bruges til en hel dag fuld af leg og bevægelse. Derfor at det vigtigt med skridsikre såler. Vi anbefaler, at sålerne er med gummi eller delvist med gummi under forfoden og hælen. Det gør dem sikre at gå i og sørger for, at foden står fast på alle slags underlag. Specielt for de helt små børn, der endnu ikke har fået en sikker gang, er det vigtigt, at sålen er skridsikker.

Voksetillæg i hjemmesko

Det er vigtigt at tjekke om hjemmesko og fødder passer sammen med jævne mellemrum. Vi anbefaler max 1 cm voksetillæg til alle vores hjemmesko, så børn kan få glæde af hjemmeskoen i længere tid – uden at det hæmmer barnets naturlige gang. Naturmaterialer giver sig oftest en smule ved brug. For at finde den passende størrelse hjemmesko, skal barnets fodlængde måles. I størrelsesoversigten kan den passende størrelse findes sammen med det anbefalede voksetillæg ud fra fodens længde målt i cm. Læs mere om barnefodens udviklingsfaser her.

Hjemmesko med fine detaljer

Bisgaard er med på moden – også når det gælder hjemmesko. Udover den gode kvalitet og komfort, er designet moderne, så børnene får lyst til at gå med hjemmesko hver dag. Hjemmeskoene er nemme at få af og på med enten velcro- eller elastiklukning. Der er et bredt udvalg af hjemmesko til både drenge og piger, som giver en god støtte til en aktiv hverdag.

 

Se alle hjemmesko her