Guide til pleje af gummistøvler

Bisgaard gummistøvler er produceret af den bedste naturgummi - et naturmateriale, der med kærlig pleje holder endnu længere. Naturgummi indeholder naturlige olier, som bidrager til materialets elasticitet og blødhed. Når naturgummi omdannes til en gummistøvle, vil gummiet gradvist begynde at tørre ud, da olierne fordamper over tid. Derfor anbefaler vi, at gummistøvlerne vedligeholdes og plejes regelmæssigt med oliebehandling.

Der findes mange velegnede og gode produkter på markedet til dette formål. Vi anbefaler at anvende de produkter, der ikke indeholder silikone. Plejen kan i princippet foretages med planteolie, som for eksempel olivenolie, der er beregnet til madlavning.

Her er et par simple, men gode råd, der kan få dine bisgaard gummistøvler til at holde endnu længere:

1. Imprægner dine støvler

Før du tager støvlerne i brug anbefaler vi, at du imprægnerer dine gummistøvler med et naturligt olieprodukt, som beskrevet ovenfor. Imprægneringen vil tilføre et ekstra beskyttende lag på naturgummiet og holde støvlerne bløde og pæne.

2. Gør støvlerne rene efter brug

Rengør gummistøvlerne med en almindelig blød svamp eller klud, som er opvredet i lunkent vand med lidt sulfo på. Sålen kan rengøres med en børste.

3. Lad dine støvler lufttørre

Er støvlerne blevet våde, skal de kun tørres ved forsigtig varme – sæt ikke støvlerne i varmeskab. Vær også påpasselig med at placere dem direkte på en varm radiator, da det kan forårsage udtørring og dermed revner i gummiet. Undgå også at sætte støvlerne i direkte sollys i længere tid, da det ligeledes kan udtørre gummiet og falme farven på støvlerne. Vi anbefaler, at gummistøvlerne stilles et tørt, mørkt og køligt sted.

4. Plej regelmæssigt med olie

Når støvlerne er rene og tørre, kan du påføre et tyndt lag naturligt olieprodukt med en blød svamp eller klud.

Plejeprodukter

Plejeprodukter