er der fluorstoffer i vores tex membran?

Hos bisgaard bruger vi, som mange andre skoproducenter, en TEX membran i mange af vores sko og støvler, der gør skoen vandtæt og holder børnenes fødder tørre på regnfulde dage.

Den seneste tid har vandtætte membraner, været heftigt diskuteret, da det viser sig at flere membraner kan indeholde de problematiske fluorstoffer også kendt som PFAS for at holde dem vandtætte.

Hos bisgaard har vi også fået rigtig mange henvendelser fra bekymrede forældre. Og på trods af dokumentation fra vores
membran-leverandører, valgte vi at sætte gang i en uvildig undersøgelse af vores tekniske membran og dermed sikre, at det vi siger, også er det vi gør. PFAS er en fællesbetegnelse for mange forskellige fluorstoffer. Vi har kigget nærmere på PFTE og PFC.


PFC-fri og PFTE-fri

Dokumentationen fra vores membran-leverandører og den uvildige undersøgelse foretaget af Bureau Veritas har bekræftet, at vores membran er PFC-fri og PFTE-fri. Også i forhold til imprægnering har flourstoffer været i fokus, for sin egenskab til at kunne afvise vand. Ligeledes her har vi testet for flourstoffer, og som det gælder for vores membraner, så er vores imprægnering også fri for PFC og PFTE.

TEX membranens egenskaber

bisgaard’s TEX membran er både isolerende og vandtæt, hvilket forhindrer indtrængning af vand i støvlen, samtidig med, at den tillader udslip af damp og overskydende varme fra foden. Dette gør TEX-membranen åndbar og sikrer varme og tørre fødder i de kolde og våde måneder.

sko med tex

Sko med respekt for sundhed og miljø

For bisgaard er det vigtigt, at vi tager højde for vores børns sundhed og miljø. Vi arbejder derfor kun med leverandører og underleverandører, der lever op til EU Reach’s lovgivning i forhold til brugen af kemikalier. Desuden laver vi løbende uvildige tests af vores sko. Gennem disse initiativer kan vi tilbyde børnesko, som hverken skader børnenes helbred eller det miljø de befinder sig i.

læs mere