Blog - Madagaskar Part 2

Den 1. marts 2016 rejste vi til Madagaskar. Vi havde 5 kufferter med, hvoraf den ene udelukkende var fyldt op med sko fra bisgaard. Vi har tidligere rejst en del i Uganda, Zambia og Tanzania og ved hvor meget, der er brug for sko og tøj. Vi landede kl. 2 om natten og dagen efter var vi ude og hente vores datter Alice. Fattigdommen var tydelig på turen derud og på selve børnehjemmet. På gaderne var der hjemløse og på trods af, at skolegang er gratis, er det ikke en luksus for alle, da det ikke er alle, der har råd til en skoleuniform og kladdehæfter, som det kræver for at få undervisning.

Vi valgte at give nogle af skoene til børnehjemmet Henintsoa, hvor Alice kommer fra. Hun er den første danske adoption fra dette børnehjem. Vi gav også sko til en skole, hvor børn med meget dårlige kår får undervisning. Vi vil især gerne fortælle om udleveringen af bisgaard sko til skolen. På vejen derud købte vi ris, bønner, kød og olie, så alle børn kunne få et måltid mad. Vi vidste ikke, hvad vi ville komme ud til, men fattigdommen var tydelig. Alle børnene sad i et stort rum uanset alder. Da vi kom, rejste alle sig op og sang for os. De var enormt taknemmelige for det mad samt sko og tøj, vi havde med. Skoene faldt på et tørt sted, og for nogle af børnene var det første gang, de fik et par helt nye sko. Børnene var stolte og glade.

Da vi gav sko og tøj ud, var der en forældreløs dreng, der kun havde klipklappere på. Desværre havde han for store fødder til de sko, vi havde med. Den forældreløse dreng gik sin vej, men vi ville finde ham igen og fik derfor underviseren til at spørge "Hvem er forældreløse og har ingen sko?", hvorefter 7 børn rejste sig op. 7 børn der lever et liv uden forældre og kun har råd til et par klipklappere. Vi gav penge til læreren, så hun kunne købe et par sko til de 7 forældreløse børn.