Hvordan finder jeg de rigtige sandaler til mit barn?

Sommeren er lige om hjørnet og det varer ikke længe før solen skinner og græsset kilder dit barn mellem tæerne.

Vi har samlet nogle råd som skulle gøre det lettere for dig at finde det rigtige par sandaler til dit barn. Vi ved at hvert barn er unit og har forskellige behov, hvilket kan gøre det svært at vide hvad du særligt skal være opmærksom på når du leder efter sandaler.

Åndbare materialer er vigtige

Vi laver kun sandaler i ægte blødt læder som tillader dit barns fødder at ånde når temperaturen om sommeren stiger. Blødt læder af god kvalitet giver den bedste komfort og følelse til fødderne.

Sandaler der er lavet I ikke-naturlige materialer tillader ikke dit barns fødder at ånde på samme måde, og nogle oplever at fødderne kan hæve op når ikke de kan ånde, hvilket gør sandalerne ukomfortable at bære.

Sandaler til små børn

Vi anbefaler en lukket sandal til små børn op til 2års alderen, da de har brug for ekstra support og stabilitet. Det du skal kigge efter er, om sandalerne sidder tæt om anklen og foden ikke glider rundt i sandalen.

Hvis sandalen sidder tæt, kan du sagtens gå efter en sandal med åben hæl. Sandaler med lukket snude er at foretrække, da de beskytterne tæerne.

Sandaler til større børn

Åbne sandaler er ideelle til større børn, da de giver større mobilitet og tillader tæerne bedre at ånde på varme dage.

Ved åbne sandaler skal du være særlig opmærksom på, at de er spændt godt til anklen, så stropperne giver optimal støtte og holder fødderne på plads i sandalen.

Voksetillæg i sandaler

Børns fødder kan pludselig vokse stærkt og derfor anbefaler vi dig at købe sandaler med ekstra voksetillæg, så dit barn ikke vokser ud af dem i løbet af sommeren. For lukkede sandaler anbefaler vi et voksetillæg på 1-1,5cm og for åbne sandaler et voksetillæg på 1cm.

Det er vigtigt at sandaler til små børn ikke er for store da det kan hindre deres fødders motorik. Vi anbefaler voksetillæg på max 1cm. Op til 2års alderen.

Husk at vores størrelsesberegner på forhånd har taget højde for voksetillæg. Alt du skal gøre er at indtaste barnets fodlængde, så finder beregneren den idéelle størrelse.

Bredden på sandaler

Vær opmærksom på bredden på sandaler. De skal gerne matche bredden af dit barns fødder. Vores sandaler er lavet med enten velcro eller spændelukning, så du kan altid stramme sandalerne til så foden sider fast. Velcro sandaler er også gode til større børn, da de hurtigt selv tage sandalerne på og af.

Pleje af sandaler

Det er ikke kun vinterstøvler der har brug for at blive plejet i løbet af sæsonen. Sandaler skal også plejes og vi har samlet en kort guide til hvordan du plejer dem.

Start altid med at imprægnere sandalerne for at beskytte læderet og bevare dets udseende. Bliver læderet i løbet af sommeren udtørret, kan du give det en omgang med læderfedt for at tilføre fugt og læderet vil se godt ud igen.

Snavs kan fjernes med hårdt opvredet klud, hvor du let tørrer sandalerne af. Skocreme kan altid anvendes hvis du synes at farven på læderet er blevet mat. Sandaler i ruskinds læder skal altid børstes forsigtigt med en ruskinds-børste. Ruskind tåler ikke læderfedt.

Sandaler er de ideelle sommersko fordi de både beskytter og støtter fødderne, men tillader dem også på samme tid at ånde. Følg vores guide og find et par komfortable par sandaler til dig barn, som kan holde hele sæsonen – på stranden, legepladsen og i haven.

Mangler du de helt rigtige rengøringsprodukter til dine sko eller sandaler? Så kan du med fordel finde hele vores udvalg af plejeprodukter her.