Sådan giver du vinterstøvlerne den rigtige pleje

Læder er et af de mest eksklusive materialer, vi kan få. Vinteren kan godt være hård og slide på vinterstøvlerne i læder. Over tid kan læderet miste sin glans, men med den rigtige pleje bliver læderet som nyt. Derfor er det vigtigt at pleje vinterstøvlerne, for at gøre dem modstandsdygtige overfor vind og vejr. Med den rigtige pleje kan et par vinterstøvler holde længere tid og dermed få mere glæde af dem. Her guider vi dig til at pleje dit barns vinterstøvler i vintermånederne.

Sådan plejer du dit barns vinterstøvler:

- Rens støvlerne
- Lad dem tørre
- Benyt plejemidler
- Imprægner dem

Rengør læderet

Læder har en tendens til at blive groft, når det bliver beskidt. Derfor er første step i plejeprocessen at rengøre læderet. Det er vigtigt, at du bruger en rens, der er beregnet til læder, da vand er hårdt for læder og kan skade det yderligere. Vi råder altid til at nærlæse brugsanvisningen, inden du køber rensningsprodukter til dine sko i læder, så du er sikker på, at det kan benyttes til læder.

Lad læderet tørre

Før du begynder den egentlige pleje af dine støvler, skal læderet have lov til at tørre. En tør overflade sikrer, at resten af plejeprocessen er effektiv. Lad vinterstøvlerne tørre et tørt sted, efter du har renset dem. Det er vigtigt, at du ikke lader vinterstøvlerne tørre i et varmeskab eller op af en varm radiator, da det kan udtørre læderet og medvirke til, at læderet sprækker. Undlad også at lade støvlerne tørre direkte i solen, da det kan blege læderet og ligeledes udtørre dem. Vi anbefaler almindelig stuetemperatur, når støvlerne skal tørre.

Pleje af læder

Til pleje af støvlerne anbefaler vi, at du evt. sprayer vinterstøvlerne med bivoks. Det er nemt at dosere og vedligeholder læderets smidighed og bevarer et eksklusivt udseende, men du kan også bruge en skocreme til læder. Du kan bruge en bomuldsklud til at smøre det på med. Når du bruger en skocreme, skal du massere cremen ind i støvlerne med cirkulære bevægelser. Det giver en jævn fordeling af produktet og dermed et glattere resultat. Arbejd cremen ind i læderet i små områder ad gangen.

Brug imprægnering

Imprægner fodtøjet til sidst. Imprægnering afviser snavs og er desuden vandafvisende. Vi anbefaler at imprægnere i 3 tynde lag á 3 omgange. Imprægner gerne vinterstøvlerne med jævne mellemrum, især i perioder, hvor vejret er ekstra vådt, for at opnå den fulde effekt. Det er vigtigt, at du bruger en imprægnering, der er beregnet til lædermaterialer. Hver særlig opmærksom på at benytte imprægnering UDEN silikone, når du skal imprægnere vinterstøvler med TEX membran, da silikone kan ødelægge TEX membranens egenskaber og dermed gøre dem mindre åndbare.

Skofarve

Med mellemrum kan en skofarve bruges til at genopfriske farven. Her kan du også bruge en bomuldsklud til at smøre det på med.

Pleje af ruskind

Når det gælder ruskind, kan en skofarve beregnet til ruskind benyttes til at genopfriske farven. Vi anbefaler, at du efterfølgende bruger en ruskindsbørste til at børste de små hår op igen og fjerne eventuelle pletter og stødmærker. Du kan imprægnere vinterstøvler i ruskind som beskrevet ovenover.

Ved at følge ovenstående tips kan du sikre støvlerne en længere levetid og dermed større glæde. Vi anbefaler, at man et par gange i løbet sæsonen plejer støvlerne, for at bevare læderets smukke og gode egenskaber.

 

Plejeprodukter

Plejeprodukter