Gå til indhold

Bæredygtighed

Helt fra starten har det været vores ambition, at skabe bæredygtige, æstetiske og komfortable sko i højeste kvalitet. Naturlige materialer og en bæredygtig produktion er helt essentielle dele af bisgaard’s DNA kombineret med en stærk designprofil.

Baseret på den Skandinaviske designtradition, ærlige materialer og en bæredygtig produktion, ønsker vi at tage ansvar ved at fokusere på en barndom uden kemi, ligesom vi ønsker at tage de mest ansvarlige valg med minimal påvirkning af miljøet. Vi lægger hjerte, passion og omtanke i alt hvad vi gør – lige fra design til produktion og distribution. Vi arbejder udelukkende med naturlige og åndbare materialer som vegetabilsk garvet læder, 100% ren uld, 100% bomuld samt naturgummi.

vegetabilsk garvet læder

Til garvning af læderet bruger vi primært den bæredygtige og miljøvenlige metode kendt som vegetabilsk garvning. Læderet farves af pulveriserede ekstrakter fra træ, frugt, blade og planterødder, hvilket resulterer i smukke og naturlige skind, der er 100% bionedbrydelige, 100% bæredygtige og 100% kromfri.

100% uld

Vi bruger udelukkende 100% ren og naturlig uld, som har mange naturlige fordele. Uld er et blødt, åndbart og naturligt materiale som også er selvrensende.

Naturlig uld indeholder lanolin, som er en form for vandafvisende voks produceret af fåret selv. I naturen hjælper denne voks fåret med at holde sig varm og tør. Naturlig uld er temperaturregulerende og åndbart, og brugt i sko hjælper ulden med at holde fødderne varme.

naturgummi

Naturgummi kommer fra gummitræer, som vokser i troperne. Det er et 100% vandtæt og smidigt materiale. Alle vores gummistøvler og gummisåle er lavet af naturgummi, som både er et fleksibelt, blødt og let materiale at gå i. Vores naturgummi er fri for PVC og Ftalater.

 

 100% bomuld

Vi bruger 100% ren bomuld til vores bomuldshjemmesko og som foer. Bomuld er en blød og fluffy plante, der består af plantefibre, som er et naturligt og åndbart materiale.

TEX membran

Vores TEX membran er PTFE- og PFC-fri. Basen af vores membran er polyester. Vores TEX membran indeholder absolut ingen PTFE. PTFE er mistænkt for at være skadelig for vores helbred. Når PFC ledes ud i vores miljø, er det flere hundrede år om at blive nedbrudt.

Vores membran er grøn. Med andre ord er det 100% genanvendeligt ligesom en plastikflaske.

 

 håndlavet i Portugal

Håndværk, årelange traditioner og naturlige materialer er nøgleord for vores produktion af bisgaard sko i Portugal. Landet har en mangeårig og rig tradition inden for produktion af fodtøj.

Hos bisgaard har vi omhyggeligt udvalgt fabrikker i Portugal med speciel ekspertise i at producere børne- og damesko. Takket være et tæt og langvarigt samarbejde, har vi etableret en stabil, kvalitetsbevidst og bæredygtig produktion af bisgaard sko i Portugal.

Vores sko er håndlavet i henhold til traditionelle håndværksprincipper, hvilket sikrer maksimalt fokus på detaljer. Inden et par sko fra bisgaard ankommer til butikkerne, har skoene været igennem ca. 50 hænder, som manuelt har sikret, at hver eneste detalje er udført korrekt.

 

ansvarlig produktion

Med respekt for naturen er bisgaard dedikeret til at sikre en ansvarlig produktion og til at optimere og reducere affald. Vi har et stærkt fokus på at genbruge så meget vand i produktionen som muligt. Overskydende materiale fra produktionen af f.eks. læster, bliver nøje indsamlet og genbrugt til at fremstille nye læster. Såvel som overskydende gummi fra produktionen af ​​gummisåler ligeledes indsamles til genbrug. Intet går til spilde.

Vores materialer er altid nøje udvalgte. Skindet som anvendes til bisgaard sko, er altid overskudsskind fra dyr, som har været anvendt til andre formål. Dette betyder, at intet dyr har givet sit liv kun for at blive brugt i skoproduktion.

Takket være et tæt og langvarigt samarbejde, produceres en mindre del af vores kollektion af kvalitetsbevidste og passionerede fabrikker i Asien, som har samme forståelse og passion for sko som os. Alle fabrikker opfylder vores etiske krav såvel som anerkendte industristandarder (BSCI, SMETA) for at sikre sundhed, etik, sikkerhed og miljø for de ansatte.

Alle bisgaard styles der fremstilles i Portugal og Asien er produceret inden for EU-direktivets standarder og er fri for kemikalier, krom og metaller.

 

bæredygtig emballage

Hos bisgaard stræber vi efter at træffe de mest bæredygtige valg med minimal påvirkning af miljøet. Al vores emballage som skoæsker, papir, flyers og hangtags er FSC- og PEFC-certificeret, hvilket garanterer, at træet der bruges til vores emballage kommer fra lovlige, bæredygtige og ansvarlige skove.